donderdag 17 februari 2011

Navigatiesystemen storen!

De aarde krijgt vrijdag te maken met de zwaarste zonnestorm in jaren. En daardoor gaan navigatiesystemen storen. Op zich niets nieuws. Navigatiesystemen storen mij namelijk al jaren. Vooral tijdens de vakantie. Afgelopen zomer hadden wij een caravan geboekt in Toscane. De autorit verliep vlekkeloos dankzij de Tom Tom. Het systeem berekent de snelste route en weet precies hoe je moet rijden. Dat lijkt natuurlijk mooi, maar is slecht voor het vakantiegevoel.

Wij mannen willen namelijk zelf bepalen hoe we moeten rijden. Elke man weet dat zijn vrouw niet kan kaartlezen. Dat is genetisch bepaald. Gemiste afslagen, de kaart ondersteboven of een verkeerde snelweg. Kortom fout gereden. Stom, stom... En dan lossen wij het probleem op. Met liefde. Wij mannen zijn redders in nood, want wij kennen de weg. Overal en altijd. Ook dat is genetisch bepaald. Maar dankzij mevrouw Tom Tom is dat stukje mannen-vakantie plezier nu aan het verdwijnen. ‘Over 200 meter rechtsaf', zegt een zelfverzekerde vrouwenstem. ‘De linkerbaan volgen' roept ze triomfantelijk. Haast provocerend. En ze heeft gelijk. Het navigatiesysteem heeft namelijk altijd gelijk.

Dat is allemaal prachtig, maar niet tijdens mijn vakantie! Van mij mag er daarom een speciale Tom Tom Holiday Edition komen, waarin mevrouw Tom Tom nerveus lachend zegt dat ze denkt dat we de verkeerde afslag hebben genomen. Of dat we volgens haar een stukje terug moeten. Of gewoon, dat ze even wil stoppen om te plassen. En dat ze daarna zwijgt, Doof Tom. Heerlijk lijkt me dat,die rust. Stilte door de storm, de zonnestorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten